Maastrichts Mooiste

Het weekend van 10 tot en met 11 juni is een vijftal leden van de loopgroep afgereisd naar het zuiden om deel te nemen aan Maastrichts Mooiste.
Hieronder een impressie van een Bourgondische loop.

Op zaterdagochtend verzamelden we nu eens niet op de parkeerplaats van de Tetterodehal, maar op perron 1 van station Haarlem. Reisbestemming: Maastricht Weersvoorspelling: tropische temperaturen Na een treinreis van 3 uur, waarin alle voorbereidingen voor de loop uitgebreid worden besproken, komen we aan in Maastricht.
We checken snel in bij ons hotel en gaan meteen op zoek naar een terras voor de lunch. Na de lunch is het tijd om de startnummers op te halen.
Onderweg komen we langs de Markt, waar morgen de start èn de finish zal zijn. Het begint al een beetje te kriebelen!
Maar eerst moeten we nog op zoek naar een pet, een zonneklep en een spons. Vooral deze laatste (tip van trainer Carla) zal zondag heel goed van pas komen. Als alles in huis is is het tijd voor koffie met vlaai! Op het terras zijn de obers onder de indruk van onze plannen. Ook in het Italiaanse restaurant waar we ons ’s avonds optimaal voorbereiden op de loop, zijn de obers onder de indruk. Nu moeten we het alleen nog waarmaken!
Zondag is het zover! Na een uitgebreid ontbijt in het hotel begeven we ons naar de Markt. Vier van ons lopen de 10 mijl en mogen al om 10 uur starten. Één van ons loopt de 10 km en start pas om half 1, op het warmst van de dag. Wel gezellig dat zij ons bij de start kan uitzwaaien.

 


Om 10 uur is het al lekker warm. Het eerste stuk lopen we langs de Maas, dat geeft een beetje verkoeling.
Na ca 3 km komt eerst het kasteeltje van André Rieu en daarna de Pietersberg in zicht. De Pietersberg is een behoorlijk lang stuk klimmen. Maar daarna volgt gelukkig een plat gedeelte. En schaduw! Het uitzicht is prachtig met wijngaarden en chateau Neercanne in de verte. En met deze temperaturen wanen we ons helemaal in Zuid Frankrijk!! Na een afdaling volgt ook weer een klim en via het Belgische dorp Kanne komen we bij chateau Neercanne. We lopen over de binnenplaats van het kasteel naar de volgende heuvel. Dit is weer een behoorlijke klim maar daarna volgt gelukkig weer een afdaling.
We zijn nu over de helft! Hier staat weer wat meer publiek. De tuinsproeiers, bekertjes water en sponzen die worden aangeboden zijn meer dan welkom!
Als dan eindelijk het stadspark in beeld komt weten we dat we er bijna zijn. Nu nog langs de terrassen van het Vrijthof en dan de finish op de Markt. Het is gelukt! We worden ontvangen met een watersproeier, heel veel water en Limburgse vlaai. De ultieme beloning voor een prachtige, Bourgondische loop!

 

Trotse FiHt lopers met de welverdiende medaille

 

Auteur: Hanneke

Noteer vast de datum in de loopagenda:  de volgende editie vindt plaats op: 8-9-10 juni 2018

Deprecated: ltrim(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /mnt/web208/a0/71/511057071/htdocs/STRATO-apps/wordpress_01/app/wp-includes/wp-db.php on line 3031 Deprecated: Creation of dynamic property WP_Query::$comments_by_type is deprecated in /mnt/web208/a0/71/511057071/htdocs/STRATO-apps/wordpress_01/app/wp-includes/comment-template.php on line 1525

1 Comment +

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *