RCVRY RUN cursusdag

Loop – en Krachttraining voor vrouwen met borstkanker

RCVRY RUN cursusdag

Prachtige locatie en veel theorie gekregen over wat er komt kijken bij het trainen van vrouwen met borstkanker; de verschillende soorten borstkanker; het behandeltraject met de bijwerkingen; het effect van trainen bij kanker; rode vlaggen en specifieke voor- en nadelen van (hard)lopen.

Na al die theorie konden we naar buiten voor de workshops looptraining en krachttraining in circuitvorm. Met kleine materialen kan er buiten veel aan krachttraining worden gedaan.

Miranda Boonstra: “Bij RCVRY RUN besteden we aandacht aan conditie, kracht, cognitie/coördinatie en balans. Deze onderdelen kwamen bij de workshops aan bod en Alida Leeuw en ik hebben dit onderdeel samen gedaan. Alida is alweer een aantal jaar trainer bij RCVRY RUN Nijmegen.

Na een lange dag hebben de nieuwe trainers een rugzak vol met bagage en ideeën om zelf aan de slag te gaan met het opzetten van hun plaatselijke RCVRY RUN/POWER groep. Dankzij deze trainers kunnen steeds meer vrouwen met borstkanker verantwoord trainen tijdens het zware behandeltraject.

Voor meer informatie en trainingslocaties zie: www.rcvryrun.nl. De nieuwe trainers komen er binnenkort ook bij te staan: Belinda de RidderGerda Pankras-HuiskampDiana ter MaatCarla Den BraberHenny DekkersInge NijhovingMarieke Koot

Deprecated: Creation of dynamic property WP_Query::$comments_by_type is deprecated in /mnt/web208/a0/71/511057071/htdocs/STRATO-apps/wordpress_01/app/wp-includes/comment-template.php on line 1525

Leave a Reply +

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *