RCVRY RUN

(Hard)lopen en krachttraining voor mensen met borstkanker

Logo RCVRY RUN

Vanaf mei 2022 bied ik het RCVRY RUN-programma aan in Haarlem. RCVRY RUN is speciaal ontwikkeld voor mensen met borstkanker. RCVRY RUN is in 2017 in Nijmegen opgericht door bewegingswetenschapper en marathonloopster Miranda Boonstra en staat voluit geschreven voor RECOVERY RUN. Begin 2020 is gestart met het opleiden van RCVRY RUN trainers, zodat er een landelijk netwerk ontstaat van trainers die op een verantwoorde wijze vrouwen met (borst) kanker kunnen begeleiden tijdens en na het behandeltraject.  Ik heb deze training in april 2022 gevolgd en ben inmiddels dus gecertificeerd RCVRY RUN-trainer.

Je hele wereld staat op zijn kop zodra je de diagnose borstkanker krijgt. Je gaat van onderzoek naar onderzoek, bestraling, chemo, operatie, etc. Je bent moe. En dat terwijl het juist nu zo belangrijk is om je mentale en fysieke conditie zoveel mogelijk op peil te houden.

Bewegen en sport na de diagnose borstkanker heeft een positief effect op het gehele traject daarna. Of je nu voor de diagnose al wel of nog niet sportief aangelegd was. Daar is in de afgelopen tientallen jaren veel wetenschappelijk onderzoek naar gedaan.

RCVRY RUN is er om jou zo fit mogelijk door het behandeltraject heen te slepen, zodat je het hele traject kan volbrengen. Je bent even geen patiƫnt, maar sporter. Je werkt in de buitenlucht in een kleine groep aan je mentale en fysieke conditie en je kwaliteit van leven.

Zelfs als je eerder niet sportief was kun je meedoen. Je moet (hard)lopen natuurlijk wel een beetje leuk vinden. Onder mijn deskundige begeleiding werk je aan je conditie en kracht, op basis van wat jouw lichaam op de trainingsdag aan kan. Ik heb ruime ervaring in het aanpassen van de training aan jouw vorm van de dag, ook binnen een groepstraining.

De (wekelijkse) training vindt plaats in de Haarlemmerhout. De groep is nog niet gestart, maar het idee is om de training op dinsdag van 10.30 – 11.30 uur te laten plaatsvinden.