RunX Summer Run

Het was geweldig om Vittoria te begeleiden tijdens haar eerste 10 km wedstrijd. Ook zo fijn dat Jorrit een PR heeft neergezet op zijn 10 km.

Er werd hard gelopen!

Langzaam kwamen er meer wolken en daalde de buitentemperatuur iets. Onder de 10KM lopers liep de spanning op en werd er driftig warmgelopen op het rechte stuk. De startvakken waren ingedeeld op verwachte eindtijd en de deelnemers namen keurig plaats in het juiste vak. De snelste lopers voorop. Ook hier werd vanaf de start direct het tempo gezet. Voorfietser Nico moest gelijk flink doorfietsen om voor de eerste lopers te blijven. Het was een divers deelnemersveld waarbij er zowel gestreden kon worden om de 1e plaats, als in winnen in teamverband.

Om de 10km goed te kunnen volbrengen werd er eerst een hele ronde over het parcours hardgelopen, van de buitenlus naar de binnenlus en dan over start/finish. Daarna was het nog 4 keer alleen over de buitenlus. Voor de toeschouwers was dit erg leuk, aangezien ze hun favoriet 5 keer langs zagen komen. De wateraangevers hadden een pittige taak, met sommige deelnemers die elke ronde een bekertje kwamen halen.

Er werd enorm hard gelopen, met 34 lopers onder de 40 minuten.

De laatste lopers waren Carla den Braber en Vittoria Keeman. Carla van Fiht wist haar pupil in 1u 7min. over de finish te krijgen. Knap gedaan! Daarmee kwam de allereerste RunX Summer Run tot een zeer geslaagd einde. De lopers kregen een welverdiende consumptiemunt en RunX bidon als herinnering.

https://runx.nl/runx-summer-run

Leave a Reply +

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *